MENIU

"Ţarul" Putin, într-o nouă "audienţă" la Papa Francisc, săptămâna viitoare

În timp ce estul Ucrainei se confruntă cu nou val de violențe sângeroase, președintele rus Vladimir Putin se duce la Vatican, miercurea viitoare, pentru a doua oară de la alegerea actualului Suveran Pontif, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Vaticanului. Anterior, Kremlinul anunțase că șeful statului rus urmează să se deplaseze în următoarele zile la Milano, unde se desfășoară Expoziția universală.

Președintele Putin se va deplasa la Vatican pentru a se întâlni cu Papa Francisc în după-amiaza zilei de 10 iunie, a indicat părintele Ciro Benedettini, citat de Agerpres. Liderul de la Kremlin a mai vizitat Vaticanul în noiembrie 2013.

Vizita președintelui Vladimir Putin la Vatican are loc în contextul tensiunilor încă acute între Moscova și Occident ca urmare a crizei ucrainene.

Sfântul Scaun a lansat un apel la reconciliere către ucraineni, împărțiți între ortodocși și catolici atașați Romei. Dar Vaticanul a fost criticat dur de catolicii uniați, supăraţi de lipsa unei condamnări directe a politicii ruse în Ucraina.

Relațiile între Moscova și Occident sunt la cel mai scăzut nivel după Războiul rece, în urma anexării Crimeii la Rusia, în martie 2014, și a izbucnirii conflictului armat din estul Ucrainei între forțele ucrainene și separatiștii pro-ruşi.

Violențele au cunoscut o nouă escaladare miercuri, când autoritățile ucrainene au acuzat separatiștii pro-ruși din estul țării de lansarea unei 'ofensive majore'.  Ostilitățile s-au soldat cu cel puțin 24 de morți în ultimele 24 de ore.

Mai multe articole despre:
Ucraina Putin violenţe vizită Papa Francism