MENIU

Tabără de refugiaţi, evacuată de poliţia din Italia din cauza furtului de apă şi electricitate

O tabără de refugiaţi de la frontiera dintre Italia și Franța a fost evacuată miercuri dimineața de către poliția italiană. 

Aproximativ 30 de imigranți și în jur de 20 de militanți italieni, care fuseseră avertizați dinainte în legătură cu această operațiune, se refugiaseră deja pe stâncile de la malul mării pentru a nu fi reținuți când poliția a sosit miercuri dimineața la fața locului, a declarat Giuseppe Maggese, adjunctul șefului poliției din localitatea italiană Imperia, conform Agerpres

Un cordon de circa 30 de polițiști era desfășurat miercuri pe înălțimile stâncoase de la malul mării, făcând față, fără violență, mulțimii de refugiați, aflați foarte aproape de mare și care amenințau că se aruncă în apă. Poliția a precizat pentru AFP că nu are intenția să intervină pe stânci. 

Imigranții și militanții au desfășurat o banderolă pe care era scris în limba engleză ''Vrem libertatea de a trece frontiera''. 

În tabără se aflau de la o zi la alta până la 250 de persoane, a indicat responsabilul, care a estimat că mulți imigranți au părăsit locul începând de marți seara când s-a zvonit că vor fi evacuați. 

Operațiunea de evacuare a fost decisă de Parchetul din Imperia din cauza furtului de electricitate și de apă. 

Mai multe articole despre:
refugiaţi