MENIU

SUPRAREALISM. Trump aruncă prosoape sinistraților din Puerto Rico și le spune că sunt norocoși

La două săptămâni după ce urgananul Maria a devastat Puerto Rico, Donald Trump a vizitat acest teritoriu administrat de SUA. Criticat pentru răspunsul slab dat de administrație în urma dezastrului, Trump s-a remarcat prin gesturi și declarații cel puțin bizare, care au uluit ziariștii și comentatorii de pe rețelele sociale. 

Liderul american le-a aruncat sinistraţilor suluri de prosoape din hârtie şi i-a mustrat pentru cheltuielile mari pe care le implică refacerea infrastructurii insulei.

Donald Trump, preşedintele SUA: „Nu îmi place să spun asta, dar Puerto Rico ne-a dat bugetul peste cap. Deoarece am cheltuit mulţi bani pe Puerto Rico, dar e în regulă. Am salvat multe vieţi.”

Donald Trump urmează să ceară Congresului alocarea a 29 de miliarde de dolari pentru operaţiunile de reconstrucţie din Puerto Rico şi din statele Texas şi Florida, afectate de uragane în ultimele două luni.

În același timp, președintele SUA le-a spus localnicilor că sunt norocoși, deoarece uraganul Katrina, spre exemplu, a fost o catastrofă adevărată, pentru că a provocat mii de morţi, comparativ cu cele 16 provocate de uraganul Maria în Puerto Rico.

Dincolo de lipsa de empatie, declarația președintelui conține cel puțin o eroare. Numărul victimelor uraganului Maria va crește cu siguranță, bilanțul de 16 morți fiind unul provizoriu. 

Mai multe articole despre:
Puerto Rico Donald Trump hârtie prosoape