MENIU

Summitul G20: Sute de australieni au protestat față de ignorarea schimbărilor climatice

Peste 400 de protestatari australieni și-au băgat capul în nisip, pe plaja Bondi Beach din Australia, ironizând reticența Guvernului de a pune schimbările climatice pe ordinea de zi a summitului G20, din acest weekend, relatează The Guardian, citat de HotNews.

Astfel, părinți cu copii, elevi, dar și persoane îmbrăcate în costum au săpat găuri pe plajă și și-au pus capul în acestea. Simbolistica se referă la struț, care își bagă capul în nisip, într-o încercare inutilă de a evita pericolul. Protestatarii spun că prim-ministrul, Tony Abbott, a eșuat în a aborda problema schimbărilor climatice, în contextul în care Statele Unite și China au semnat un acord de limitare a emisiilor de dioxid de carbon.

"Obama e de acord,  Xi Jinping e de acord, toată lumea e de acord cu excepția unui singur om", spune activistul Pat Norman, în vârstă de 28 de ani. ”Tony Abbott", au răspuns protestatarii.

Abbott a pledat, în 2009, pentru beneficiile cărbunelui pentru omenire, Australia abrogând, de altfel, o taxă pe emisiile de gaze, în iulie, fiind singura țară care a avut o atitudine inversă față de schimbările climatice.