MENIU

SUA suspendă, temporar, toate zborurile avioanelor de pasageri spre Israel

Aeroportul Ben Gurion

Autoritatea aeronautică federală din Statele Unite (FAA) a interzis toate zborurile avioanelor de pasageri americane în zona Israelului, timp de 24 de ore, din cauza conflictului între armata israeliană şi mişcarea Hamas.

"Interdicţia a fost emisă ca urmare a unui atac cu rachete care a avut loc la un kilometru şi jumătate de Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv şi se aplică doar companiilor aeriene americane", anunţă Autoritatea aeronautică americană.

Din cauza incidentului, un avion Boeing 747 care zbura de la New York spre Tel Aviv, având la bord 290 de persoane, a fost redirecţionat spre aeroportul Charles de Gaulle din Paris.

Air France şi Lufthansa suspendă zborurile spre Israel din cauza riscului unor atacuri cu rachete

Companiile aeriene Air France şi Lufthansa au decis suspendarea zborurilor spre Israel, din cauza rachetelor lansate de militanţi Hamas în contextul conflictului cu armata israeliană

"Am decis suspendarea zborurilor până la noi ordine, urmărim situaţia îndeaproape", a comunicat compania Air France.

La rândul său, compania germană Lufthansa a anunţat suspendarea zborurilor spre Israel timp de 36 de ore.

Companiile Delta Airlines, US Airways şi United Airlines au anulat mai multe zboruri spre Israel în cursul zilei de marţi.

Compania aeriană Delta suspendă cursele aeriene spre Israel

Compania aeriană americană Delta a anunţat, marţi, suspendarea zborurilor cu destinaţia Israel, din cauza tensiunilor din această regiune.

"S-a decis suspendarea curselor aeriene pentru a garanta securitatea pasagerilor şi a angajaţilor", a comunicat compania aeriană.

Un avion Boeing 747 care zbura de la New York spre Tel Aviv, având la bord 290 de persoane, a fost redirecţionat spre aeroportul Charles de Gaulle din Paris din cauza informaţiilor privind presupuse atacuri cu rachete care vizau aeroportul Ben Gurion.

Mai multe articole despre:
Israel rachete israel ben gurion suspendare zboruri