MENIU

Statul Islamic revendică măcelul din Sri Lanka, soldat cu 321 de morți

Organizația teroristă Statul Islamic a revendicat atacurile sângeroase care au vizat biserici și hoteluri din Colombo, capitala Sri Lankăi, și s-au soldat cu moartea a cel puțin 321 de persoane. 

Statul Islamic a revendicat atacurile teroriste din Sri Lanka, dar nu a oferit o dovadă că ar fi fost implicat în organizarea lor, notează Reuters.

Anunțul organizației teroriste a fost făcut prin intermediul agenției afiliate, AMAQ.

O declarație a unui înalt oficial din Sri Lanka a trasat o legătură directă între atentatele ce au vizat biserici și hoteluri din Colombo și cele petrecute în moscheile din Christchurch, Noua Zeelandă.

”Ancheta preliminară arată că ce s-a întâmplat în Sri Lanka duminică a fost o răzbunare pentru atacurile împotriva musulmanilor din Christchurch”, a spus Ruwan Wijewardene, ministrul Apărării.

Bilanţul atentatelor a crescut din nou şi a ajuns la 321 de morţi, cu sute de alţi răniţi în stare gravă. Între timp, autorităţile au decretat starea de urgenţă şi au anunţat arestarea a 40 de suspecţi.

Învinuită pentru atentate este o mişcare islamistă locală, care a vandalizat în trecut monumente budiste, dar nu a fost implicată în atacuri atât de grave. Din acest motiv, autorităţile încearcă să descopere dacă membrii grupului au primit ajutor din exterior.

În toată ţara a fost decretată starea de urgenţă, ceea ce permite poliţiei şi armatei să reţină şi să interogheze oameni fără ordin judecătoresc.

Mai multe articole despre:
Sri Lanka Statul islamic