MENIU

Stat Islamic antrenează copii kamikaze într-o şcoală specială. Mărturii ale unui fost elev

Statul Islamic antrenează copii sinucigaşi într-o tabăra specială, susţine un băieţel care trebuia să producă un atac pe un stadion din Irak.

Mahmoud Ahmed a declarat pentru Sky News că a fost antrenat alături de alţi zeci de copii într-o tabăra specială.

El a fost arestat în luna august, iar în fotografiile realizate atunci se observă cum băiatul este confuz şi îngrozit când forţele de securitate îi scot vesta explozivă.

În vârstă de 15 ani, Mahmoud Ahmed se află acum într-un centru de detenţie pentru minori acuzaţi de terorism.

"Ne-au învăţat cum să folosim un Kalaşnikov şi mitralieră PKC. Erau patru bărbaţi mai în vârstă care ne învăţau despre Rai şi chestii de genul asta. 24 de ore pe zi ne predau despre asta. Eram 60 de băieţi, născuţi din 2002 încoace", a spus Mahmoud Ahmed, care pare mai mic de 15 ani.

Băiatul a adăugat că militanţii îi speriau arătându-le filme cu decapitări, scrie Ziare.com.

Nu este foarte clar ce se va întâmplă cu Ahmed, dar foarte probabil va stă multă vreme în închisoare. Întrebat dacă e conştient de ceea ce a făcut, băiatul a răspuns: "Când am ajuns la ţintă am ştiut că am greşit. Când am văzut copiii mici am ştiut imediat că este greşit".

Mahmoud Ahmed a spus că după ce a realizat greşeala pe care avea să o comită s-a întors şi i-a transmis superiorului sau, dar acesta l-a trimis înapoi spunându-i că este un ordin de la Abu Islam, un comandant al Statului Islamic.

"M-am întors în jurul stadionului şi m-au prins", a spus băiatul.

Oficialii kurzi au dezvăluit pentru Sky News că mii de copii din Irak şi Siria sunt exploataţi de Statul Islamic pentru a lupta în linia întâi a frontului şi să comită atacuri sinucigaşe şi că unii dintre ei au chiar nouă ani.

Mai multe articole despre:
copii Tabără kamikaze Sky News ISIS stat islamic