MENIU

Statul Islamic se regrupează în Siria. Ce decizie a luat organizaţia teroristă?

Profitând de bombardamentul SUA în Siria, organizaţia Statul Islamic a încercat o nouă ofensivă majoră pentru a obţine controlul asupra zonele strategile de petrol din apropiere de Palmyra, însă a eşuat, conform unui guvernator local, scrie Russia Today. De asemenea, există informaţii că ISIS ar fi atacat şi o altă bază siriană din regiunea Homs.

Anterior, surse anonime au afirmat că Statul Islamic a lansat o ofensivă în partea de est a Siriei, în regiunea Homs.

Statele Unite au lansat rachete de croazieră contra unei baze aeriene din Siria, au declarat oficiali americani citați de Reuters, ca răspuns la atacul chimic pentru care Washingtonul învinuiește forțele președintelui sirian Bashar Al-Assad . Loviturile SUA din Siria au distrus aproape în totalitate baza aeriană vizată, situată lângă orașul Homs, au ucis 3 militari sirieni și doi civili. Damascul suține că atacurile au rănit zeci de persoane.

Au fost lansate ”59 de rachete” de tip Tomahawk, a anunţat un oficial de la Casa Albă, precizând că Washingtonul a vizat baza aeriană de la Shayrat, care este ”asociată programului” armelor chimice al Damascului şi ”direct legată” de evenimentele ”oribile” de marţi.

Preşedintele Donald Trump a declarat că aceste operaţiuni sunt ”în interesul vital al securităţii naţionale” a Statelor Unite.

SUA au bombardat Siria. Cinci morți și zeci de răniți în urma ATACULUI (VIDEO)

Mai multe articole despre:
Siria ofensivă Statul islamic