MENIU

Statuie nud a lui Donald Trump, la New York. Decizia autorităților a venit la scurt timp

Atac fără precedent al lui Donald Trump la adresa NATO

O statuie nud a lui Donald Trump a făcut senzație timp de câteva ore joi, la New York, până când a fost distrusă de autorități, transmite AFP, citată de Agerpres.

Statuia — o reprezentare deloc avantajoasă a candidatului republican la președinția SUA — a apărut în Union Square. Trump era reprezentat cu mâinile încrucișate pe abdomenul enorm, cu părul blond caracteristic, cu dotări masculine minuscule, iar pe soclu era inscripționat "împăratul n-are ouă", scrie Agerpres. 

Gruparea anarhistă californiană Indecline a difuzat ulterior o înregistrare video cu producția a cinci statui identice, din lut și silicon. Celelalte patru au fost expuse în Los Angeles, San Francisco, Cleveland și Seattle. Serviciul parcurilor din New York a trimis doi angajați, care au doborât statuia și i-au rupt picioarele cu hârlețe, apoi au făcut-o bucăți.

"Serviciul parcurilor a îndepărtat statuia. (...) Instalarea unei structuri sau opere de artă neautorizate în oraș este ilegală", a confirmat un purtător de cuvânt pentru AFP. Statuia a atras curioși care au fotografiat-o sau chiar s-au fotografiat și pe ei alături. Un lucrător dintr-un magazin din apropiere a declarat AFP că statuia nu i s-a părut șocantă, dar poate altora da, având în vedere că erau și copii în jur. Un bărbat a apreciat că Trump, ca orice figură publică, poate fi luat în râs: "Face parte din modul de viață american".

Mai multe articole despre:
măsuri anunţ decizii Donald Trump măsură