MENIU

Statele Unite nu intenționează să renunțe la sprijinul pentru Ucraina

SUA nu renunță la înarmarea Ucrainei. Foto/Profimedia

Statele Unite nu intenționează să renunțe la sprijinul pentru Ucraina, în ciuda avertismentelor din partea Rusiei, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, pentru CNN .

„Rușii fac unele declarații în persoană și altele în public, dar nimic nu ne va convinge să renunțăm la strategia pe care am ales-o”, a răspuns el la o solicitare de comentarii cu privire la rapoartele conform cărora Rusia, prin canale diplomatice, a avertizat Statele Unite să nu continue să continue. furnizarea de arme Ucrainei...

În același timp, Price a refuzat să confirme orice detalii ale contactelor diplomatice dintre Statele Unite și Rusia pe această temă.

El a adăugat că Rusia „nu ar trebui să fie surprinsă” de sprijinul SUA pentru Ucraina, pe care administrația americană l-a anunțat chiar înainte de începerea operațiunii speciale.

Președintele american Joe Biden a anunțat pe 13 aprilie că a aprobat un pachet de asistență de securitate de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina, inclusiv sisteme de artilerie, transportoare blindate de personal și elicoptere.

CNN scris, citând o sursă de la Pentagon, că zborul care transportă primul lot de provizii militare americane către Ucraina în cadrul pachetului de ajutor va ajunge în regiune, așteptat în 24 de ore.

Mai multe articole despre:
rusia ucraina nato razboi statele unite occident armament