MENIU

Stare de urgenţă într-o provincie din Canada. Imagini apocaliptice: "Ce-a fost mai rău n-a venit"

Stare de urgenţă într-o provincie din Canada. Un incendiu de vegetaţie a forţat evacuarea unui întreg oraş. Aproape 90 de mii de oameni au fugit din calea flăcărilor. Mulţi dintre locuitori au rămas doar cu hainele de pe ei. Zona cuprinsă de incendiu este bogată în nisipuri petroliere.

Cu rugăciuni pe buze. Aşa au încercat zeci de mii de locuitori ai oraşului Fort McMurray să plece din localitate. Autorităţile au emis un ordin de evacuare pentru toţi cei 88 de mii de rezidenţi.

Locuitor din Fort Murray: "Este un dezastru şi nu mi se pare corect că nici măcar nu ne-au lăsat să ne luăm lucrurile când i-am rugat. Aşadar, am pierdut totul acum".

Este cel mai mare incendiu de vegetaţie din istoria provinciei canadiene Alberta. Oficialii estimează că peste o mie şase sute de clădiri au fost distruse. Premierul ţării a promis ajutor pentru sinistraţi.

Justin Trudeau a explicat: "Canada este o ţară unde vecinii au grijă unii de ceilalţi. Ne susţinem reciproc în momente de cumpănă. Cu siguranţă, ne vom uni pentru a depăşi dificultăţile din Fort McMurray".

Autorităţile spun că incendiul este alimentat de căldură şi vânt şi că ce este mai rău încă n-a venit. Incendiul a izbucnit duminică, atunci când a cuprins rapid o mie două sute de hectare. În prezent, flăcările acoperă peste zece mii de hectare.

Mai multe articole despre:
incendiu Canada fort murray