MENIU

Stare de alertă în Franța | Sute de arestări, după a 5-a noapte de violențe de stradă. Zeci de mii de polițiști mobilizați - VIDEO

Stare de alertă în Franța | Au fost din nou violențe de stradă în Franța, soldate cu sute de arestări. Auoritățile au reținut 322 persoane, dintre care 126 la Paris și în suburbiile sale, potrivit Ministerului de Interne, dar violenţele declanşate de uciderea unui adolescent de 17 ani de către un poliţist scad în intensitate.

Marsilia a fost scena unor incidente majore și a unor jafuri motiv pentru care un important dispozitiv de securitate susţinut în special de forţele de elită ale Raid şi GIGN a intervenit pentru dispersarea grupurilor de tineri mai puțin numeroase decât în ziua precedentă. Conform autorităților un total de 56 arestări au fost înregistrate în jurul miezului nopții în cel de-al doilea oraș ca mărime din Franța.


În Paris, un număr important de forțe de ordine au fost desfășurate de-a lungul Bulevardului Champs-Elysees, zona fiind folosită ca punt de întâlnire pe mai multe postări din mediul online, a observat un jurnalist AFP, scrie Agerpres.

 

De-a lungul celebrului bulevard, mai multe grupuri mici de tineri îmbrăcați în negru s-au plimbat sub supravegherea polițiștilor prin fața magazinelor, ținte favorite ale protestatarilor din orașe, ale căror vitrine erau protejate cu grilaje sau placaje din lemn.

La Nanterre, în suburbiile Parisului, principalul punct de  izbucnire a revoltelor după moartea adolescentului de 17 ani, nu a mai fost raportat niciun incident major. În Lyon, foarte afectat în urmă cu o zi de violențe, autoritățile au arestat 21 de persoane, conform unui raport comunicat de  Ministerul de Interne.

 

Sâmbătă a avut loc serviciul funerar pentru tânărul ucis. La solicitarea familiei, niciun jurnalist nu a asistat la serviciul funerar sau la înmormântare, după ce moartea lui Nahel M. a declanşat revolte urbane timp de mai multe zile la nivel naţional.