MENIU

Spitalele de copii din Germania, în prag de colaps din cauza numărului uriaș de cazuri de viroze

Sursa foto: Captură video / YouTube

Situație tragică în spitalele din Germania. Unitățile de pediatrie sunt în pragul colapsului, din cauza numărului uriaș de cazuri de viroze. Virusul poate pune în pericol mai ales viața nou-născuților. Locurile din spitale sunt insuficiente, iar medicii nu mai fac față. Cei care au de suferit sunt micii pacienți și părinții lor. 

Sistemul sanitar pediatric din Germania se află în pragul unei crize de proporții. Virozele de sezon și lipsa acută de asistenți medicali au dus la efecte devastatoare. Medicii sunt chemați din libere pentru a trata copiii, însă nu sunt plătiți pentru gărzile făcute.

„Faptul că am avut deja un nivel uriaș de stres pe sistemul medical, anul trecut, plus pandemia, a făcut mulți medici să se întrebe dacă munca în sistemul de sănătate este potrivită pentru ei sau nu. Mulți asistenți medicali nu mai stau în sistem 30-40 de ani și aleg să părăsească profesia după opt sau nouă ani”, spune Jorg Dotsch, președintele Asociației de Pediatrie din Germania.

Nici locurile din spitale nu sunt îndeajuns de multe. Cadrele medicale se află în situația cumplită de a decide care copil va ocupa un pat și care va fi trimis acasă, cu orice risc.

Ministerul german al Sănătății recomandă ca, până la găsirea unei soluții, să fie amânate toate intervențiile programate care nu sunt urgențe. Situații asemănătoare încep să apară și în alte țări europene precum Franța și Elveția. 

Mai multe articole despre:
spitale pediatrie viroze germania