MENIU

"Infernul alb" a speriat şi New York-ul; traficul aerian, închis preventiv

Mai multe sute de zboruri dinspre sau spre aeroporturile din New York au fost anulate miercuri, înaintea unor importante căderi de zăpadă aşteptate în cursul acestei zile, informează AFP.

Aproximativ 470 de zboruri, adică aproape 40% din număr total prevăzut pentru ziua de miercuri, cu plecare sau destinaţie pe aeroportul internaţional JFK, au fost anuale. Alte  550 de zboruri, 44% din numărul total, pentru aeroportul internaţional Newark şi 485 de zboruri, 42% din numărul total, pentru aeroportul La Guardia, au fost de asemenea anulate, informează site-ul de urmărire a zborurilor FlightAware, anunţă Agrespres.

Decizia a fost luată de Port Authority, agenţia care supervizează cele trei aeroporturi din New York, după ce în ianuarie a fost criticată dur pentru haosul care a urmat după căderile de zăpadă. De data aceasta, Port Authority a anunţat că a făcut stocuri de paturi pliante, pături şi lapte praf pentru bebeluşi.

Căderi de zăpadă cuprinse între 15 şi 25 de centimetri sunt aşteptate în zona New York-ulu.

Cu toate acestea temperaturile sunt relativ blânde în New York (două grade Celsius) iar administraţie de meteorologie National Weather Service, prognozează zăpadă asociată cu inundaţii.

Şcolile publice din New York precum şi tribunalele şi serviciile publice funcţionează în mod normal miercuri.

Ultima furtună care a traversat nord-estul SUA vinerea trecută a făcut cel puţin cinci morţi, în principal din cauza căderilor de copaci provocate de vânturile violente.

Mai multe articole despre:
New York zăpadă viscol