MENIU

Soldații ruși au pledat vinovați pentru CRIME DE RĂZBOI! Armata lui Putin riscă ani grei după gratii

Soldații ruși au pledat vinovați pentru crime de război

Doi soldați ruși capturați au pledat vinovați în instanță în cel de-al doilea proces pentru crime de război desfășurat în Ucraina. 

Cei doi artilerişti, Alexander Bobikin şi Alexander Ivanov, sunt acuzaţi că au încălcat legile războiului prin bombardarea unui oraş, iar procurorii vor să-i condamne la închisoare pentru 12 ani.

Obuzul a distrus o instituție de învățământ din Derhachi, spun procurorii. „Sunt complet vinovat de crimele de care sunt acuzat”, a declarat Bobikin instanței din Kotelva, regiunea Poltava, potrivit agenției de presă Reuters.

„Am tras în Ucraina din Rusia”. Ivanov a spus: „Mă căiesc și cer o reducere a pedepsei”. Un avocat al apărării a cerut clemență, spunând că soldații au urmat ordinele. Nu a existat niciun comentariu cu privire la caz din partea oficialilor ruși. Un verdict final este așteptat pe 31 mai.

La începutul acestei săptămâni, un tribunal din capitala Kiev a închis pe viață un comandant de tanc rus, în vârstă de 21 de ani, pentru uciderea unui civil, la primul proces pentru crime de război de la invazie.