MENIU

Situaţie incredibilă în Spania. Elevă româncă, umilită în timpul orelor de un dascăl: "Ieşi afară!"

O tânăra elevă născută în România, dar cu reşedinta în Valencia, care studiază la Instituto de Educación Secundaria (IES), a fost umilită în faţa colegilor de către un profesor care i-a sugerat să se mute din Spania şi să îşi schimbe numele.

Mama tinerei a povestit toată întâmplarea publicaţiei locale Inforoes. Atunci când striga catalogul şi a ajuns la ea, profesorul a fost enervat de faptul că fata avea două prenume. «Pleacă în nenorocita ta de țară și schimbă-ți numele, că eu asta nu înțeleg. Cum să te cheme aşa?", a spus el conform Gazetaromaneasca.com.

La următoarea întâlnire la cursuri profesorul a ținut să-i „reamintească” faptul că nu-i înțelege numele. Părinții fetei au început o serie de demersuri pentru a aduce la cunoștință, atât directorului instituției de învățământ, cât și autorităților, cele două incidente.

„Locuiesc de 10 ani în Spania, eu și soțul meu muncim și plătim taxe la fel ca oricare alt cetățean, nu permit nimănui să-mi umilească copilul. Voi merge până în pânzele albe, e inadmisibil ca un copil să sufere din cauza faptului că are un nume diferit”, a mai spus mama fetei.



Mai multe articole despre:
profesor Valencia umilita eleva spania