MENIU

Situație critică în Republica Moldova! Societatea Civilă face apel la UE să ia măsuri

Forumul societății civile din cadrul Parteneriatului Estic a cerut Uniunii Europene să formeze un grup de mediere pentru Republica Moldova în contextul actualei crize prelungite de la Chișinău, a relatat la sfârșitul săptămânii trecute portalul IPN.

Într-o scrisoare deschisă, comitetul de conducere al forumului menționează că Republica Moldova se află într-o situație volatilă care ar putea duce rapid țara în prag de destabilizare, cerând crearea unui grup de lucru format din persoane care să cunoască bine situația din teren și care comunică frecvent cu mass-media moldovene, potrivit Agerpres.

Scrisoarea este adresată Înaltului reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate, Federica Mogherini, și comisarului european pentru politică de vecinătate și negocieri pentru extindere, Johannes Hahn.

Reprezentanții societății civile din Republica Moldova ar trebui să fie incluși în cadrul acestui grup de lucru pentru a conferi activității sale transparență și credibilitate, consideră autorii mesajului.

Un val de proteste a reînceput la 20 ianuarie la Chișinău după instalarea noului cabinet al democratului Pavel Filip, votat de către o majoritate parlamentară creată în jurul Partidului Democrat, despre care se crede că a fost formată în mod netransparent și prin șantaj, pe fondul scandalurilor de corupție și a crizei politice și economice.