MENIU

Siria. Rusia dezminte că a lovit un spital de campanie în raidurile aeriene

Rusia a dezmințit în mod ferm, joi, informațiile unei organizații neguvernamentale conform cărora un raid aerian rus a lovit un spital de campanie în Siria, omorând 13 oameni, informează AFP.

'Vreau să dezmint toate aceste informații', a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova, în timpul unei conferințe de presă, adăugând că 'admiră imaginația' autorilor acestora.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), organizație neguvernamentală cu sediul la Londra, a afirmat miercuri, pentru AFP, că cel puțin 13 persoane au fost ucise într-un raid aerian rus care a lovit un spital de campanie în provincia Idleb, în nord-vestul Siriei.

Spitalul a fost 'considerabil avariat' de lovituri aeriene și doi dintre angajații săi au fost uciși, a confirmat, pentru AFP, o angajată a Sirian-American Medical Society (SAMS), care gestionează spitalul. Ea nu a precizat, cu toate acestea, dacă loviturile au fost efectuate de avioane ruse.

'Informații false care citează drept sursă OSDO sunt date adesea publicității', a spus Zaharova. 'Este foarte comod să raportezi de la Londra despre ceea ce se întâmplă în Siria, fără a te deplasa pe teren', a ironizat aceasta.

Zaharova și-a exprimat regretul că 'mai multe mass-media se folosesc de informații oferite de acest ONG ca de o sursă de informație fiabilă și solidă, chiar dacă în ultimele zile multe dintre aceste informații au fost dezmințite'.

Începând cu 30 septembrie, aviația rusă afirmă că a lovit zilnic zeci de ținte teroriste în Siria, cu acordul regimului de la Damasc, Moscova fiind principalul său aliat.

Rusia susține că vizează gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) și Frontul al-Nusra, ramura siriană a Al-Qaida. La rândul său, Occidentul îi acuză pe ruși că vizează aproape în exclusivitate provinciile în care forțele guvernamentale desfășoară ofensive împotriva opoziției considerate ca fiind moderată și unde SI nu este prezent.