MENIU

Siria cere la ONU ca Rusiei să i se permită să lanseze atacuri împotriva ISIS

Siria a cerut la ONU ca Rusiei să i se permită lansarea de atacuri împotriva pozițiilor grupării jihadiste Statul Islamic de pe teritoriul sirian, aşa cum se întâmplă în cazul SUA.

"Pentru ce SUA se luptă cu Statul Islamic folosind avioane de luptă, iar rușilor le este interzis? Nu este de înțeles. În cele din urmă, toți luptăm împotriva aceluiași dușman", a afirmat reprezentantul sirian permanent pe lângă această organizație, Bashar al-Jaafari, citat de Agerpres.

Referitor la informațiile legate de trimiterea în Siria de tehnică militară rusă ce ar avea scopul creării unei baze militare în orașul de coastă Latakia, Bashar al-Jaafari a afirmat că toate activitățile militare ale Rusiei se înscriu în cadrul cooperării bilaterale în domeniul militar, cooperare ce are loc de mai mulți ani și care, a spus el, "nu este un secret".

Ambasadorul sirian a mai declarat că SUA, spre deosebire de Siria și Rusia, au o abordare 'lipsită de seriozitate' în ceea ce privește lupta împotriva organizației jihadiste, acuzând totodată Washingtonul că folosește campania sa militară ca pretext pentru amestec în treburile interne ale statului sirian.

Într-un interviu recent acordat presei din Rusia, președintele sirian Bashar al-Assad a declarat că acțiunile coaliției conduse de SUA în lupta împotriva Statului Islamic nu au schimbat cu nimic situația în Siria și că gruparea jihadistă își continuă expansiunea.

Mai multe articole despre:
Rusia Siria ISIS