MENIU

Și-a aruncat casa în aer încercând să repare un aparat de radio vechi. S-a ales cu arsuri grave

Sursa foto: Profi Media

Casa unui român stabilit în Italia a fost zguduită de două explozii puternice. În urma incidentului, bărbatul de 39 de ani s-a ales cu arsuri pe 20% din suprafața corpului.

Acesta este pasionat de repararea și restaurarea aparatelor vechi de radio și își făcuse un atelier în subsolul locuinței, conform stiridiaspora.ro.

Din fericire, bărbatul se afla în partea superioară a locuinței când a observat fum. Acesta a încercat să stingă singur flăcările.

Însă, la subsol, acesta avea și câteva cutii de pulverizare din spumă poliuretanică, dar și butelii de camping. Două dintre acestea au explodat, chiar în timp ce acesta încerca să oprească incendiul.

Pompierii și polițiștii s-au deplasat la fața locului, alertați de vecinii care au auzit exploziile. Familia victimei a fost evacuată. Aceștia s-au chinuit aproximativ 5 ore să înlăture pericolul.

Potrivit primei investigații, totul ar fi pornit de la un scurtcircuit al unuia din aparatele din pivniță.

Victima s-a ales cu arsuri pe brațe și pe față, după ce locuința lui a fost cuprinsă de flăcări. A fost internată la Centrul pentru Arsuri al Spitalului Maurizio Bufalini din Cesena. Rănile nu îi pun viața în pericol, dar recuperarea va fi una de durată.

Traficul în zonă a fost oprit pentru facilitarea accesului echipajelor.

Mai multe articole despre:
italia roman ranit explozie incendiu arsuri