MENIU

Sfârșitul prieteniei. Trump îl atacă violent pe Macron, invocă Războaiele Mondiale

Donald Trump a lansat o serie de atacuri dure la adresa lui Emmanuel Macron și a Franței, la doar două zile după ce a fost oaspetele președintelui francez la Paris, cu ocazia Centenarului Armistițiului care a încheiat Primul Război Mondial.

Donald Trump nu s-a bucurat de un sejur plăcut la Paris, unde a fost criticat pentru ratarea unei ceremonii - din cauza ploii- și a fost nevoit să îl asculte pe Emmanuel Macron cum vorbește împotriva naționalismului, o critică destul de transparentă la adresa politicii administrației americane.

Întors acasă, Trump a lansat câteva atacuri în serie la adresa lui Macron și a Franței, reușind să invoce și cele două Războaie Mondiale.

Primul tweet a reluat criticile la adresa intenției lui Macron de a forma o armată europeană.

Fără precedent pentru un înalt demnitar, Trump a invocat cele două Războaie Mondiale pentru a spune Franței că Germania este cea care a atacat-o.

”Începeau să învețe germană la Paris înainte ca SUA să apară. Plătiți pentru NATO”, a scris Trump.

Ulterior, Trump a început să se plângă de taxele impuse de francezi importurilor de vinuri americane.

Nu în ultimul rând, președintele american a observat că Macron are o cotă redusă de popularitate și a sugerat că discursul acestuia încerca să distragă atenția de la acea problemă.

”Apropo, nu există o țară mai naționalistă decât Franța, cu oameni foarte mândri. Faceți Franța mândră din nou”, a scris Trump.

Mai multe articole despre:
Franţa Donald Trump Emmanuel Macron