MENIU

Serviciile din Ucraina susțin că luptătorii ceceni ai lui Ramzan Kadîrov elimină soldații ruși răniți

Cecenii lui Kadîrov împușcă soldați ruși. Foto/Profimedia

Un soldat rus capturat de ucraineni ar fi delcarat că Rusia folosește echipe de execuție pentru soldații răniți sau cei care vor să dezerteze. 

Potrivit combatantului rus interogat de ucraineni, Federația Rusă folosește „echipe de execuție”. Acestea sunt unități care urmează trupele principale și îi ucid pe cei care doresc să evadeze.

Astfel de tactici au fost folosite activ în URSS și ilustrează bine atitudinea comandamentului față de soldați. Cu toate acestea, „plutonele de execuție” nu sunt cea mai proastă parte a armatei ruse.

Astăzi a devenit cunoscut faptul că luptătorii ceceni ai lui Ruslan Kadîrov din armata rusă sunt capabili să-și omoare pur și simplu camarazii de arme răniți.

Recent, analiștii de la Centrul pentru Comunicații Strategice și Securitate Informațională au împărtășit următoarele date: „Luptătorii ceceni au împușcat 12 militari ruși răniți, conform informațiilor ucrainene. Acest lucru s-a întâmplat în Borodianka, localitate ocupată temporar din regiunea Kiev, în jurul orei 16:00. Soldații răniții care au fost împușcați, așteptau evacuarea pentru tratament în Belarus. Ei aparțineau unității militare 06705, care este staționată în orașul Borzia, din regiunea Trans-Baikal."