MENIU

Serghei Lavrov: Protestatarii din faţa ambasadei Rusiei din Kiev doreau "vărsarea de sânge"

<p>Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov&nbsp;</p>

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a apreciat sâmbătă că protestele violente din faţa ambasadei Rusiei de la Kiev au fost iniţiate cu scopul de a ocupa clădirea reprezentanţei şi de a provoca "vărsarea de sânge", relatează agenţia RIA Novosti.

"Diplomaţii noştri consideră că scopul protestatarilor a fost de a ocupa ambasada. De asemenea, avem motive să credem că ei au vrut să provoace o vărsare de sânge", a afirmat Lavrov.

Ministrul rus de Externe a adăugat că un rol important în desfăşurarea acestor proteste l-a jucat batalionul "Azov", care "a fost creat şi sponsorizat de actualul guvernator al regiunii Dnepropetrovsk, Igor Kolomoiski".

El a condamnat acţiunile violente ale manifestanţilor şi şi-a exprimat "dezamăgirea" faţă de poziţia Occidentului, care "a refuzat să ne susţină în această situaţie".

"Occidentalii, care susţin autorităţile de la Kiev, au un prilej bun de a se gândi cum aceste autorităţi îşi respectă atribuţiile", a adăugat Lavrov.

Sute de persoane au atacat, sâmbătă seara, ambasada Rusiei din Kiev, după ce insurgenţi proruşi au doborât un avion militar ucrainean, provocând moartea a 49 de persoane.

Mai multe articole despre:
Kiev Serghei Lavrov ministrul rus de externe