MENIU

Directorul FBI confirmă existența unei investigații în privința legăturilor Trump-Rusia

James Comey, directorul FBI, a confirmat, în timpul audierii în fața Congresului american, că FBI investighează dacă Rusia a intervenit în campania prezidențială din Statele Unite, ceea ce înseamnă că, implicit, sunt cercetate și posibile legături între echipa de campanie a lui Donald Trump și guvernul rus. 

"Am fost autorizat de către Departamentul de Justiției să confirm că FBI investighează eforturile guvernului rus de a inferfera în alegerile prezidențiale din 2016. Asta include și investigarea pretinselor legături între membrii echipei de campanie a lui Donald Trump și agenți ruși", a spus Comey.

Anunțul lui James Comey este unul important, potrivit BBC, întrucât FBI nu obișnuiește să confirme sau să infirme existența unei anchete în desfășurare. 

Şeful FBI a fost audiat astăzi de o comisie a Camerei Reprezentanţilor, unde a trebuit să răspundă la o întrebare care a măcinat începutul de mandat al noului preşedinte american. Au colaborat, într-adevăr, oamenii lui Trump cu Moscova lui Putin pentru ca Hillary Clinton să piardă alegerile?

De asemenea, directorul FBI a fost întrebat dacă există vreo dovadă care să arate că Donald Trump nu minte când spune că Barack Obama i-a ascultat telefoanele.

Actualul şef al NSA şi un fost director CIA au fost și ei audiaţi în acelaşi dosar al contactelor cu Rusia. 

Legăturile dintre administrația Trump și Rusia, o invenție a democraților, susține pe Twitter președintele american

"Democrații au inventat și promovat povestea cu Rusia ca scuză pentru campania lor groaznică", a scris Trump, în replică la acuzațiile privind influența pe care ar fi exercitat-o oficiali ruși asupra campaniei sale prezidențiale de anul trecut, finalizată cu instalarea sa la Casa Albă după alegerile din noiembrie. 

Mai multe articole despre:
Donald Trump Vladimir Putin