MENIU

Șefele Uniunii Europene, duse într-un adăpost antiaerian. In timpul vizitei în Israel. S-a dat alertă de atacuri Hamas - VIDEO

Șefele Comisiei și Parlamentului European au fost duse într-un adăpost antiaerian, în timpul vizitei pe care o fac în Israel, după ce s-a dat alertă de atacuri Hamas. Președinta Comisiei Europene și cea a Parlamentului European au ajuns în zona de conflict în contextul în care situația umanitară și militară se agravează, ca urmare a ultimatumului lansat de Israel pentru evacuarea Gazei. 

Cele două lidere europene vizitează Israelul pentru a exprima solidaritatea UE după ofensiva sângeroasă a Hamas.

"Am fost în Kfar Azza. Unul dintre epicentrele atrocităților comise de Hamas weekendul trecut. Oroarea a ceea ce s-a întâmplat aici este de nespus. Plângem alături de familiile victimelor", a scris Ursula von Der Leyen pe X (fostul Twitter).

 

 

„Înapoi în Israel. Suntem aici cu un mesaj de solidaritate după cel mai grav atac terorist pe care #Israel l-a îndurat în ultimele generații. Teroarea nu va învinge. Modul în care răspundem contează. Putem – trebuie – să oprim Hamas. Și să facem tot ce putem pentru a atenua consecințele umanitare”, a scris și președinta Parlamentului European, Roberta Metsola.

 

Cei doi lideri se vor întâlni cu liderii israelieni”, au anunţat Comisia şi Parlamentul într-un comunicat, precizând că „programul vizitei va fi anunţat ulterior”.

 

Mai multe articole despre: