MENIU

Se plimba cu maşina.A oprit să bea apă.A văzut un OU URIAŞ în râpă.L-a analizat. ŞOC ce era înăuntru

Jose Antonio Nievas este un fermier din Argentina, care într-o zi se plimba cu maşina prin ţinuturile de lângă Buenos Aires Province. După un drum lung, a oprit să bea apă.

Şi-a dezmorţit picioarele prin apropiere, iar într-o râpă a observat o piatră imensă. Cel puţin, aşa a crezut la început, că e o piatră. Dar s-a apropiat şi a observat că era, de fapt, un ou uriaş. Nu mai văzuse aşa ceva niciodată, nici măcar la TV. A anunţat autorităţile.

Oamenii de ştiinţă au analizat descoperirea bărbatului, după ce au îndepărat noroiul de pe coajă, şi au ajuns la o concluzie halucinantă. Oul aparţinea unei specii dispărute de mamifere, pe nume glyptodon.

Glyptodonul a fost un animal preistoric mare și a fost înrudit cu animalul tatu. Avea o greutate de 2 tone.

Avea formă rotunjită și osoasă, iar membrele și le ascundea la nevoie sub carapace; din acest motiv semăna cu o broască țestoasă. Se presupune că glyptodonul a fost erbivor și ca păștea în zonele râurilor și lacurilor.

Glyptodonul a făcut parte din ordinul de mamifere placentare cunoscut sub numele Xenarthra. A trăit în urmă cu 2,5 milioane de ani în America de Sud, până cand a dispărut acum 10.000 de ani. Se presupune că oamenii din timpurile acelea foloseau carapacea sa pentru a se adăposti de ploaie, vânt etc.

Argentinienii nu şi-au explicat cum de a rezistat acel ou atât timp în acea râpă, dar au concluzionat că vechimea lui este de 10.000 de ani.

Cum arată oul găsit în râpă, în Galeria Foto.

Mai multe articole despre:
Argentina ou