MENIU

Scene îngrozitoare: un primar a fost linşat de mulţimea furioasă. Care a fost motivul "revoltei"

Primarul unei localităţi din Guatemala a fost pur şi simplu linşat de mulţimea furioasă, după ce oamenii l-au acuzat că ar fi ordonat un atac împotriva unui rival politic.

Basilio Juracan a murit după ce a fost bătut şi incendiat de localnici, într-un act de o cruzime îngrozitoare, scrie BBC News. Rezidenţii susţin că edilul se afla în spatele unui atac în urma căruie două femei au fost ucise, iar alte patru persoane au fost rănite.

Luna trecută, Jurcan îl învinsese la alegerile locale pe Lorenzo Sequec. După ce a pierdut cursa electorală, acesta din urmă l-a acuzat pe primar de corupţie şi a cerut începerea unei anchete pe numele acestuia.

Recent, automobilul în care Sequec şi familia lui se aflau a fost oprit de o altă maşină, din care cineva a deschis focul. Fiica de 16 ani a acestuia şi nepoata lui, în vârstă de 17 ani, au murit pe loc, iar alte patru persoane au fost rănite.

Localnicii au presupus că vinovat pentru acest atac ar fi fost noul edil, aşa că, furioşi, oamenii au mers acasă la acesta, l-au târât afară, apoi l-au bătut şi i-au dat foc.

Poliţia a ajuns prea târziu pentru a mai putea salva viaţa bărbatului, mai precizează sursa citată.

Guatemala este cunoscută drept una dintre cele mai violente ţări din America Latină.