MENIU

Scandal în Rusia: complex sportiv de 30 mil. dolari pentru un sport obscur, IUBIT de fiica lui Putin

Rusia construieşte un complex de 30 mil. dolari pentru rock’n’roll acrobatic, un sport în care fiica preşedintelui Vladimir Puţin excelează, fiind în acelaşi timp şi vicepreşedinte al organizaţiei mondiale de profil, notează Reuters. 

Centrul Zhavoronki pentru Rock’n’Roll Acrobatic va fi ridicat la marginea vestică a Moscovei cu un cost de 1,9 mld. ruble, potrivit documentelor pentru licitaţie disponibile online, bugetul urmând a fi acoperit de consiliul municipal.  

Aceasta va fi singura clădire dedicată acestui sport din lume, potrivit organizaţiei ce îl gestionează Confederaţia Mondială Rock’n’Roll (WRRC).  

Banii cheltuiti altfel depăşesc cu mult sumele alocate altor sporturi mai populare în Rusia, precum biatlonul sau tirul cu arcul.

Complexul este construit pentru şcoală sportivă şi de dans Khamovniki a municipiului Moscova unde Katerina Tikhonova -identificată de Reuters anul trecut drept cea mai mică fiică a lui Putin - s-a antrenat în rock’n’roll acrobatic şi instituţiei pentru care a concurat de mai multe ori până în 2014.  

Tânăra de 30 de ani este dansatoare de top, vicepreşedinte al WRRC şi oficial de rang înalt în federaţia naţională, scrie Hotnews.ro. 

Fostul ei antrenor conduce şcoală Khamovniki.

Reuters precizează că nici Tikhonova, nici departamentul pentru sport al Moscovei şi nici federaţia rusă de profil nu au răspuns solicitărilor repetate de precizări privind proiectul.

Înregistrare cu Katerina Tikhonova într-o competiţie: