MENIU

Rușii nu se dezmint. Au tras asupra oamenilor care așteptau evacuarea lângă Kiev. Un om a fost rănit

Rușii atacă din nou civili care așteaptă evacuarea. Foto/Profimedia

În orașul Bucha, regiunea Kiev, armata rusă a tras cu arme de calibru mic asupra persoanelor care așteptau evacuarea, o persoană fiind rănită.

Potrivit Procuraturii Generale, procuratura din regiunea Kiev a început proceduri penale pentru deschiderea de dosare privind încălcarea legilor războiului (articolul 438 din Codul penal al Ucrainei).

Potrivit anchetei, în noaptea de 11 martie, forțele armate ale Federației Ruse au tras cu rachete de croazieră în satul Barișevka, raionul Brovarski. În urma acestui atac, 6 persoane au fost rănite, inclusiv un jurnalist. Clădirile de locuințe au fost avariate, iar infrastructura a fost parțial distrusă.

În aceeași zi, militari ruși au deschis focul cu arme de calibru mic asupra civililor care așteptau să fie evacuați în orașul Bucha. O persoană a fost rănită.

Parchetul a mai reamintit că cu o zi înainte, în urma unui alt atac de artilerie, clădiri de locuințe au fost distruse în Bucha, un localnic a fost lovit de schije, iar o casă a explodat în Irpen în urma ostilităților, ucigând un bărbat.

Mai multe articole despre:
rusia ucraina nato razboi statele unite occident