MENIU

Rușii își întăresc pozițiile lângă Severodonețk și aduc avioane în apropierea graniței

Rușii își întăresc pozițiile în regiunea Severdonețk. Foto/Profimedia

În direcția Slobozhansky, trupele ruse efectuează recunoașterea direcțiilor probabile de atac, construind sistemul de recunoaștere, comandă și control și cel de sprijin medical.

În direcțiile Donețk și Tauride, inamicul a luptat în zonele Slaviansk, Popasna și Kurakhovo și operațiuni de asalt în orașul Mariupol. Nu a avut niciun succes. Luptele continuă.

Statul Major raportează că inamicul continuă să construiască un grup de aviație lângă granița de est a Ucrainei, consolidează unitățile de artilerie și optimizează sistemele de control, informații și suport medical existente.

Invadatorii continuă să dea lovituri sistematice cu rachete și bombe asupra infrastructurii militare și civile din regiunile Harkov, Donețk și Zaporojie.

Există o amenințare constantă cu utilizarea armelor de rachete de către inamic pe întreg teritoriul Ucrainei. 

În direcțiile Volyn și Polesye, inamicul nu a efectuat operațiuni active. Unitățile Forțelor Armate ale Belarusului au fost hotărâte să continue să îndeplinească sarcini de acoperire a graniței ucrainene-belaruse din regiunile Brest și Gomel. Se desfășoară activități de antrenament de luptă planificate. 

În direcția Seversk, inamicul regrupează unități ale Districtului Militar Central de pe teritoriul regiunilor Bryansk și Kursk. După restabilirea pregătirii pentru luptă, efectuează concentrarea acestor unități în regiunile Belgorod și Voronezh. Inamicul întărește controlul frontierei, conduce echipamentul ingineresc al pozițiilor, punctelor forte și asigură prezența unui număr nesemnificativ de personal, arme și echipamente militare pe acestea. 

În direcția Slobozhansky, inamicul efectuează recunoașterea direcțiilor probabile de atac, construind sistemul de recunoaștere, comandă și control și sprijin medical. Continuă să blocheze parțial Harkov și să bombardeze orașul cu artilerie, regrupează unități și reaprovizionează proviziile.

În direcția Yuzhnobugsky, inamicul ia măsuri pentru a restabili capacitatea de luptă, a reumple muniția și a întreprinde măsuri de echipare a pozițiilor cu echipamente inginerești. Oferă impact de foc asupra unităților Forțelor Armate ale Ucrainei. 

De asemenea, se raportează că inamicul luptă în zona Aleksandrovka. Acesta încearcă să reia ofensiva pentru a reveni pe pozițiile pierdute în zona Osokorovka.