MENIU

Rușii fac economie de muniție, de teama contraofensivei ucrainene

Comandamentul rus a decis să oprească aproape complet distribuția zilnică de muniție în zonele frontului unde nu există operațiuni ofensive active. Lipsa artileriei pe linia frontului rezultă în parte din pregătirile pentru o contraofensivă ucraineană, potrivit analizei zilnice realizate de Institutul pentru Studiul Războiului.

„Comandamentul rus trebuie să prioritizeze cu rigurozitate aprovizionarea cu muniție de artilerie din cauza penuriei”, pentru a compensa capacitățile ofensive afectate, a scris ISR.

Un comandant susținut de Kremlin și fost oficial împuternicit de Rusia, Alexander Hodakovski, a declarat sâmbătă că comandamentul rus a decis să oprească aproape complet distribuția zilnică de muniție în zonele frontului unde nu există operațiuni ofensive active, potrivit Kyiv Independent.

 

„Cererea ridicată de obuze indică faptul că forțele rusești se bazează încă foarte mult pe artilerie pentru a compensa deficiențele cheie în capacitatea de luptă, inclusiv abilitățile slabe de țintire ale Rusiei, capacitățile insuficiente de asalt la sol și disponibilitatea inadecvată a puterii aeriene în Ucraina”, a constatat ISW.

Forțele rusești folosesc artileria grea pentru a distruge așezările mai degrabă decât pentru a expune avioanele și piloții la apărarea aeriană ucraineană și pentru a minimiza pierderile potențiale înainte de a încerca să intervină cu infanterie.