MENIU

Rusia susține că a creat o armă-monstru. Ce face racheta hipersonică rusească Avangard

Rachete Avangard

Specialiștii ruși susțin că tehnologia actuală nu permite crearea unui sistem capabil să localizeze sau să intercepteze racheta hipersonică rusească Avangard.

Având în vedere capacităţile tehnologice existente, niciun sistem de apărare antiaeriană nu va fi capabil să intercepteze noul sistem de rachete hipersonice ruseşti Avangard pentru cel puțin 50 de ani, a declarat expertul militar rus Igor Korotschenko pentru postul TV Zvezda.

„Blocul nuclear hipersonic zboară pe o traiectorie imprevizibilă, schimbând în mod constant altitudinea (…). De aceea un sistem antiaerian convențional nu va fi capabil să calculeze punctul către care vor trebui îndreptate rachetele interceptoare. Având în vedere stadiul actual al dezvoltării științei și tehnologiei, nu există capacitatea fizică de a crea mijloacele de detectare și în special de interceptare”, a explicat expertul militar, citat de Sputnik France. 

De Crăciun, Putin a testat o armă-monstru: ”Rusia va avea un nou sistem de rachete hipersonice” 

Președintele Rusiei Vladimir Putin a supervizat în decembrie anul trecut testarea sistemului de rachete hipersonice Avangard.

Liderul de la Kremlin a urmărit testul, care a avut loc în Orientul Îndepărtat rus, din incinta unui complex militar din Moscova.

Putin a anunţat că Rusia va desfăşura anul viitor primul său regiment de rachete hipersonice, aceasta însemnând că ţara sa are acum un nou tip de armă strategică, relatează agenţia Reuters.

Rachetele sunt capabile să transporte încărcături convenționale sau nucleare. Potrivit lui Putin, focosul Avangard se îndreaptă către ținta sa „ca o minge de foc”, a cărei temperatură a suprafeței ajunge de la 1600 la 2000 grade C.

Mai multe articole despre:
Vladimir Putin Avangard