MENIU

Rusia şi-a intensificat exerciţiile militare în Transnistria

<p>Rusia şi-a intensificat exerciţiile militare &icirc;n Transnistria</p>

Ministerul rus al Apărării a anunţat vineri seara că trupele sale au dublat, în 2014, numărul exerciţiilor militare în Transnistria, forţele ruse din regiune participând la peste 800 de activităţi militare, potrivit site-ului oficial Mil.ru.

"Numărul exerciţiilor pentru pregătirea specială, tactică şi de atac, efectuate de trupele ruse în regiunea transnistreană (OGRB PRRM), a crescut de peste două ori, în comparaţie cu anul trecut. Astfel, militarii au efectuat peste 800 de exerciţii militare", informează ministerul rus pe site-ul său, scrie Mediafax.ro. 

Ministerul menţionează că au fost efectuate "aproximativ 300 de exerciţii practice pentru conducerea vehiculelor blindate şi peste 70 de exerciţii pentru prevenirea şi combaterea terorismului".

"De asemenea, în noiembrie a fost inaugurat un nou tancodrom cu suprafaţa de peste zece kilometri pătraţi", potrivit site-ului Mil.ru.

Moscova afirmă că a introdus, în 2014, un curs intensiv de "limbă moldovenească" pentru militarii ruşi aflaţi în Transnistria.

"În acest an, în componenţa forţelor ruse de menţinere a păcii au intrat peste 400 de militari ruşi", adaugă Ministerul rus al Apărării.

Mai multe articole despre:
Rusia Transnistria exerciţii militare