MENIU

Rusia răspunde Statelor Unite şi Marii Britanii. Ce tip de rachete folosește în Siria

Rusia răspunde Statelor Unite şi Marii Britanii. Ce tip de rachete sunt folosite în Siria

Forțele aeriene ruse folosesc în Siria rachete ghidate prin laser de tip KH-29L, a anunțat duminică agenția rusă RIA Novosti, citând declarații făcute de colonelul Igor Klimov, purtător de cuvânt al forțelor aeriene ruse.

Rachetele de înaltă precizie sunt folosite de către avioanele Su-34 și Su-24, a spus Klimov. "Rachetele J-29 sunt echipate cu focoase ghidate prin laser. Atunci când are loc o lansare, pilotul iluminează obiectivul cu laserul, în timp ce avionul își poate continua manevrele", a spus Klimov, citat de EFE. Rachetele J-29 (AS-14 Kedge, potrivit clasificării NATO) au o deviere maximă de la obiectivul vizat de circa doi metri. "Focosul rachetei cântărește 500 de kilograme. Este capabil să lovească obiective cu maximă precizie", a explicat el.

În acest mod încearcă autoritățile ruse să aducă la tăcere criticile formulate de SUA și din Marea Britanie, care acuză Moscova că folosește în Siria bombe neghidate (așa-numitele 'Dumb bombs'), bombe care, odată lansate din avion, cad la întâmplare, datorită forței de gravitație, relatează Agerpres.

Atacuri aeriene despre care se crede că au fost efectuate de avioane ruse au lovit duminică ținte în jurul orașului Talbiseh (vestul Siriei), au declarat pentru Reuters cetățeni și o organizație care monitorizează războiul civil din Siria, la o zi după ce Rusia a promis să-și intensifice campania de bombardamente. Ambulanțele au dus răniții la spitalul din Talbiseh, aflat la nord de orașul Homs, iar un cetățean a spus că cel puțin cinci cadavre au fost recuperate din partea de vest a orașului.