MENIU

Rusia „plusează”: „Risc de război nuclear accidental din cauza problemelor de sănătate ale lui Biden și ale șefului Pentagonului”

Putin nu renunță la „jucăria preferată” - arma nucleară. Foto/Arhivă

Amenințarea nucleară, principala armă a lui Vladimir Putin, este scoasă din nou în față. De data acesta, Consiliul de Securitate al Rusiei susține că, din cauza problemelor de sănătate ale președintelui SUA și ale șefului Pentagonului, există riscul unui război nuclear „accidental”.

Riscul unui război nuclear „accidental” a crescut puternic pe fondul problemelor de sănătate pentru președintele american Joe Biden și șeful Pentagonului Lloyd Austin, a declarat secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, Mikhail Popov.

„În situația politică internă dificilă și nervoasă din Statele Unite care s-a dezvoltat recent, costul unei greșeli manageriale, făcută conștient sau involuntar de liderii țării, a crescut semnificativ. Și nu este departe de o catastrofă globală”, a spus Popov într-un interviu pentru Izvestia.

El a atras atenția asupra raportului publicat anterior al procurorului special Robert Hur, în care Biden este caracterizat drept „un bărbat în vârstă cu probleme de memorie”. „Și această persoană este singura persoană [din Statele Unite] care poate da un ordin de utilizare a armelor nucleare”, a subliniat secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei.

În același timp, președintele SUA trebuie să coordoneze o lovitură nucleară cu șeful Pentagonului, care a fost internat în spital în decembrie 2023 și nu a informat Departamentul de Stat și Casa Albă despre aceasta. „Ministrul Apărării nu este acolo și nimeni nu știe unde este sau cine îl înlocuiește”, a spus Popov, adăugând că „scutul nuclear american s-a spart”.

„Conversația nu este despre o republică bananieră, ci despre un stat care are arme nucleare și pretinde constant că este hegemonul mondial”, a subliniat Popov.

Președintele american Joe Biden are 81 de ani. Consilierul special Hur a prezentat un raport pe 8 februarie privind documentele clasificate găsite în garajul și casa lui Biden, precum și la un think tank afiliat președintelui. Documentul spunea că acțiunile președintelui „au reprezentat o amenințare gravă la adresa securității naționale” și l-a numit pe Biden „un bărbat în vârstă, cu intenții bune și cu o memorie slabă”.

Președintele a respins concluziile procurorului special. „Sunt un bărbat în vârstă, cu intenții bune și știu ce naiba fac. Sunt președinte și am repus această țară pe picioare”, a spus Biden .

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, în vârstă de 70 de ani, a fost internat cu cancer la sfârșitul lunii decembrie. A fost supus unei „proceduri chirurgicale minim invazive”. Șeful Pentagonului a fost diagnosticat cu cancer într-un stadiu incipient, așa că medicii i-au evaluat perspectivele ca fiind „excelent”. În același timp, în februarie, Austin a fost din nou la terapie intensivă din cauza problemelor vezicii urinare. A fost forțat să predea atribuțiile adjunctului său, Kathleen Hicks.

Mai multe articole despre:
razboi rusia razboi ucraina sua rusia nato