MENIU

Rusia NU a ajutat SUA în misiunea de ucidere a capului ISIS, în ciuda declarațiilor lui Trump

Moscova a subliniat că nu știe de vreun ajutor oferit forțelor americane care l-au ucis pe liderul ISIS, deși chiar așa declarase președintele SUA Donald Trump.

”Ministerul rus al Apărării nu are informații sigure cu privire la militarii americani care au condus o operațiune în partea controlată de turci a zonei de dezescaladare din Idlib cu privire la o altă ”eliminare” a fostului lider Stat Islamic Abu Bakr al-Baghdadi”, a spus generalul-maior Igor Konashenkov, citat de RIA.

”Nu avem cunoștință de vreo presupusă asistență a aviației americane în spațiul aerian al zonei de dezescaladare din Idlib în timpul acestei operațiuni”, a adăugat generalul-maior.

Poziția Rusiei o contrazice flagrant pe cea exprimată de Trump, care a și mulțumit Moscovei pentru sprijinul acordat operațiunii militare. 

Rusia ”ne-a tratat foarte bine”, deschizând spațiul aerian pentru raid, a spus Trump, când a anunțat uciderea lideruli ISIS.

Preşedintele american Donald Trump a confirmat duminică, de la Casa Albă, uciderea lui Abu Bakr al-Baghdadi, liderul Stratului Islamic, într-o operațiune a forțelor speciale SUA. ”A murit ca un laș, nu ca un erou”, a spus liderul american. 

Mai multe articole despre:
Rusia SUA Siria Donald Trump ISIS Statul islamic