MENIU

Rusia, lovitură DURĂ pentru Moldova. Vladimir Putin a făcut anunţul

Rusia va contribui în continuare la reglementarea politică a problemei transnistrene. Declarația fost făcută de Președintele Vladimir Putin în cadrul ceremoniei de acreditare a 20 de noi ambasadorii.

Afirmația liderului rus vine la scurt timp după ce autoritățile de la Chișinău au solicitat sprijinul Națiunilor Unite în problema retragerii forțelor pacificatoare ruse din stânga Nistrului și înlocuirea lor cu pacificatori ONU.

În același timp vice-ministrul de externe al Rusiei Grigori Karasin s-a pronunțat categoric împotriva înlocuirii forțelor pacificatoare ruse din regiune cu cele ale ONU.

Potrivit lui Karasin, ”schimbarea formatului pacificatorilor va tensiona în mod periculos situația din regiune”, scrie Independent.md, citând Sputnik. 

Operațiunea de pacificare în autoproclamata republică transnistreană a început acum 25 de ani. În zona de conflict sunt amplasați 402 militari ruși, 492 de militari transnistreni și 355 moldoveni. De asemenea sunt prezenți și 10 observatori militari din partea Ucrainei.