MENIU

Rusia fierbe: unde a dispărut Vladimir Putin? Zvonuri teribile despre soarta liderului rus

<p>Vladimir Putin</p>

Vladimir Putin nu a mai fost văzut de pe 5 martie, iar zvonurile şi teoriile care spun că preşedintele Rusiei ar fi mort sau bolnav circulă intens pe internet.

Kremlinul a respins joi zvonurile că preşedintele Vladimir Putin a fost bolnav după ce acesta şi-a anulat o întâlnire importantă pe care o avea în Kazakhstan. Zvonurile care circulă pe Internetul rus susţin că, de fapt, liderul rus în vârstă de 62 de ani a murit subit, scrie epochtimes-romania.com.

Când purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a fost întrebat de Reuters dacă preşedintele, care nu a fost văzut la TV în direct de pe 5 martie, este sănătos, acesta a răspuns afirmativ.

"El are întâlniri tot timpul", a declarat Peskov prin telefon. "Are întâlniri azi, mâine. Nu ştiu pe care dintre ele le vom face publice".

Pentru a adânci misterul, situl Kremlinului, care a postat o ştire despre o întâlnire pe care Putin ar fi avut-o pe 10 martie cu un guvern provincial, s-a dovedit un fals, ştirea apărând cu o fotografie mai veche a lui Vladimir Putin.

Un anunţ al Kremlinului a părut să facă ceva lumină, precitând că Putin îşi va face apariţia săptămâna viitoare.

Președintele rus Vladimir Putin va semna un acord de alianță și integrare cu republica separatistă georgiană Osetia de Sud pe data de 18 martie, zi ce coincide cu marcarea primului an de la anexarea Crimeii, potrivit Agerpres.

Conform unui anunț al Kremlinului, Putin se va întâlni miercurea viitoare la Moscova cu liderul separatist sud-osetin Leonid Tibilov și vor semna apoi așa-zisul acord, al cărui obiectiv este aprofundarea cooperării dintre Rusia și Osetia de Sud în domeniile social, economic, umanitar, dar și în ceea ce privește politica externă, securitatea și apărarea.

Mai multe articole despre:
Rusia dispariţie Kremlin mort Vladimir Putin