MENIU

Rusia amenință America după vizita lui Zelenski la Casa Albă: RISCUL unei confruntări cu SUA este ridicat! 

Rusia amenință America după vizita lui Zelenski la Casa Albă: RISCUL unei confruntări cu SUA este ridicat! 

Rusia amenință după vizita președintelui Zelenski la Casa Albă pentru a vorbi despre ajutorul dat de americani în războiul din Ucraina.

Ambasadorul rus la Washington: Riscul unei confruntări între Rusia şi SUA este "ridicat"

Washingtonul desfășoară un „război prin procură” împotriva Rusiei, iar riscul unei „ciocniri” între cele două țări este „ridicat”, a avertizat vineri Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei la Washington.

Diplomatul rus acuză SUA de practicarea unui război antirus prin intermediari pe teritoriul Ucrainei, într-un interviu pentru agenția de stat rusă TASS.

"În momentul de faţă, nu ascunde nimeni obiectivele reale ale politicii Casei Albe faţă de noi. Pe toate canalele de televiziune, comentatorii politici vorbesc despre necesitatea intensificării războiului prin intermediari („prin procură”) împotriva Federaţiei Ruse", a declarat Anatoli Antonov, potrivit CNN.

„Reamintesc că un război prin procură înseamnă războiul unui agent, un război prin procură. De fapt, asta fac americanii pe teritoriul ucrainean”, a subliniat Antonov și a continuat: „Subliniem că riscul unei ciocniri între cele două mari puteri (Rusia și Statele Unite, n.r.) este mare”.

Comunicarea diplomatică dintre Statele Unite şi Rusia se aseamănă cu "era glaciară", a mai spus Antonov, dar a menționat că relaţiile trebuie menţinute pentru că sunt esenţiale la nivel mondial.

„Ambasada (Rusiei, n.r.) este încă forțată să lucreze într-o atmosferă de ostilitate și neîncredere.

Rusia va continua să se străduiască să se asigure că preocupările Rusiei cu privire la securitatea țării noastre nu sunt ignorate, ci sunt ascultate cu perspectiva de a lucra împreună pentru a le rezolva”, a adăugat ambasadorul Rusiei.

Rusia nu vede că Ucraina e pregătită pentru pace

Antonov a mai spus că vizita președintelui ucrainean Volodimir Zelenski în SUA demonstrează că nici Washingtonul, nici Kievul „nu sunt pregătiți pentru pace”.

„Vizita lui Zelenski aici, conversațiile de la Washington au arătat că nici administrația (Biden, n.r.), nici Kievul nu sunt pregătiți pentru pace. Accentul se pune pe război, pe moartea soldaților obișnuiți, pe legarea în continuare a regimului ucrainean de interesele Statelor Unite", a acuzat Antonov.

 "În acelaşi timp, trebuie să admitem că americanii nu vor o întrerupere totală a relaţiilor. Încearcă să controleze criza, înţeleg consecinţele paşilor excesivi, mai ales că vorbim de principalele două puteri nucleare. Ei înţeleg că este imposibil să fie găsite răspunsuri la provocările globale fără Rusia", a subliniat Antonov.

Antonov a vorbit și de sancțiunile „nemeritate” aplicate de Occident după războiul din Ucraina.

"Este vina cercurilor de putere americane, care sunt obsedate de ideea de a ne face pe noi stat-paria, un proscris internațional, iar dialogul Rusia-SUA este în momentul de faţă comparabil cu o eră glaciară. Comunicarea cu reprezentanţii Administraţiei este sporadică, în principal prin telefon şi prin email. Nu sunt semnale că Washingtonul vrea să caute soluţii diplomatice pentru normalizarea relaţilor bilaterale", a mai spus Anatoli Antonov.

Avertismentul Rusiei, prin vocea ambasadorului de la Washington vine după ce Administraţia de la Biden a anunțat noi sancțiuni și a acuzat că nu se dorește în mod real de către Kremlin găsirea unei soluții diplomatice în războiul din Ucraina. SUA au impus sancţiuni masive Rusiei din cauza amesteuclui în alegerile din America, dar și din cauza invaziei în Ucraina, alături de sancțiunile aplicate și de liderii europeni, la nivelul UE.