MENIU

Rusia a organizat două proteste în Texas și a încurajat ambele tabere să se încaiere

Două mitinguri anti și pro-islam au fost organizate în Texas, SUA, cu ajutorul Rusiei în mai 2016, a dezvăluit Comisia pentru Informații a Senatului american, potrivit Business Insider.

O dezvăluire a oficialilor SUA pare să confirme că Rusia face eforturi pentru a influența dezbaterile din societatea americană și mai ales pentru a stârni diviziuni în comunități.

Concret, două mitinguri anti și pro-islam care au avut loc în aceeași zi în Houston, Texas au fost promovate de pe conturi care au legături cu Rusia.

Unul dintre proteste, cu sloganul ”Stop islamizării Texasului” a fost promovat, pe bani de o pagină de Facebook numită ”Inima Texasului”. O altă pagină de Facebook cu legături cu Rusia a promovat contraprotestul ”Salvați cultura islamică”.

”Ce nu știa niciuna dintre tabere este că trolli din Rusia încurajau ambele grupuri să se încaiere în stradă, să creeze diviziuni între americani”, a declarat senatorul Richard Burr, președintele Comisiei pentru Informații.

Pagina ”Inima Texasului” a mai promovat o serie de mitinguri anti-imigrație și împotriva lui Hillary Clinton pe teritoriul statului american, cu câteva zile înaintea alegerilor prezidențiale din 2016.

Pagina avea anul trecut 225.000 de urmăritori. A fost închisă în septembrie 2017 de Facebook, care parte a efortului general de a elimina paginile și conturile conectate cu Rusia.

Mai multe articole despre:
Rusia proteste SUA Texas Facebook