MENIU

Rusia a bombardat ținte ale ISIS în Siria decolând, pentru a doua zi consecutiv, din Iran

Bombardiere SU-34 ale aviației ruse, decolate de la baza aeriană Hamadan din Iran, au întreprins miercuri, pentru a doua zi consecutiv, lovituri asupra unor ținte ale organizației jihadiste Stat Islamic în Siria, a anunțat Ministerul Apărării de la Moscova, în timp ce șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a declarat că nu există temeiuri care să indice faptul că, prin decizia de a opera misiuni aeriene de pe teritoriul Iranului, Rusia a încălcat rezoluția 2231 a Consiliul de Securitate al ONU. 

Fouă posturi de comandă ale jihadiștilor au fost distruse și peste 150 de militanți au fost uciși în aceste operațiuni. Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a precizat că avioanele ruse decolează din Iran în cadrul operațiunii antiteroriste desfășurate de Moscova și a subliniat că nu au fost transferate aparate de zbor sau echipamente către Iran, potrivit agerpres.ro. 

Rezoluția Consiliului de Securitate al ONU interzice livrarea, vânzarea și transferul de avioane de luptă către Iran. SUA au declarat marți că verifică dacă operațiunile aeriene ale Rusiei au încălcat această rezoluție.

Marți, Ministerul Apărării de la Moscova a anunțat că avioane Tu-22M3 și Su-34 au efectuat lovituri asupra combatanților în Siria, decolând pentru prima dată de la baza Hamadan din Iran. 

Mai multe articole despre:
Iran Rusia ONU bombardament