MENIU

Romania cere sancționarea Rusiei

Bogdan Aurescu

România cere sporirea sancţiunilor la adresa Rusiei. Joi, la reuniunea extraordinară a miniştrilor de Externe din UE, Bogdan Aurescu va propune înăsprirea regimului de măsuri punitive aplicat autorităţilor ruse după escaladarea conflictului din estul Ucrainei.

De altfel, astăzi Rada de la Kiev a votat un proiect de lege prin care Rusia a fost declarat stat agresor, iar separatiştii care controlează Donbass sunt catalogaţi drept terorişti.

Miniştrii de Externe ai Uniunii Europene se întrunesc de urgenţă joi la Bruxelles pentru a analiza deteriorarea accentuată a situaţiei din estul Ucrainei. Poziţia României este cât se poate de clară, sunt necesare noi sancţiuni la adresa Rusiei.

Summitul extraordinar de la Bruxelles vine în contextul în care Parlamentul Ucrainei a adoptat o lege la limita unei declaraţii de război.

Potrivit textului, "Federaţia Rusă este stat agresor care susţine terorismul şi blochează activitatea Consiliului de Securitate al ONU şi care pune în pericol pacea şi securitatea internaţională. Iar aşa-numitele 'republici populare Doneţk şi Lugansk' sunt organizaţii teroriste", se arată în documentul votat de 271 dintre cei 450 de deputaţi.

Mai multe articole despre:
Rusia România sancţionare