MENIU

Rizea a desecretizat dosarul lui Rosian Vasiloi de la FSB

Cristian Mihai (Rizea) prezintă opiniei publice dosarul desecretizat al șefului Inspectoratului Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi. Guvernul PAS a pus la conducerea unei instituții responsabile de asigurarea securității statului un agent al Serviciului Federal de Securitate (FSB) din Federația Rusă! Rosian Vasiloi este informatorul FSB în Republica Moldova!Despre aceasta a dezvăluit Cristian Mihai (Rizea) pe Telegram.

Potrivit informațiilor publicate de jurnalist, Rosian Vasiloi a absolvit Institutul de Grăniceri din Moscova, din cadrul Academiei FSB, în 1994. Ulterior, a fost înmatriculat la Şcoala Superioară de Comandă de Grăniceri a KGB din Moscova. În 2005, Rosian Vasiloi a devenit şeful Aparatului directorului general al Serviciului de Grăniceri din Republica Moldova. Datorită acestei funcții, el a avut acces la toate informațiile care vizau securitatea la frontiera țării, scrie realitateadinmoldova.md.

În calitate de agent FSB, Rosian Vasiloi a avut misiunea să colecteze și să furnizeze informații din categoria “secretului de stat”. De asemenea, a fost responsabil de recrutarea noilor agenți FSB.

Rosian Vasiloi a fost numit șef al Inspectoratului Poliției de Frontiera în august 2021, prin Dispoziție de Guvern. 

Mai multe articole despre: