MENIU

Miniștrii de Externe ai NATO, întâlnire de urgență cu privire la Ucraina

Steagul Ucrainei / Sursa foto: Profi Media

O reuniune extraordinară a miniştrilor de Externe din statele membre NATO a fost convocată vineri la sediul din Bruxelles al Alianţei, a anunțat aceasta într-un comunicat.

Reuniunea, care va avea loc cu prezenţă fizică, va lua în discuţie situaţia din Ucraina după invazia rusă, precum şi întărirea apărării pe flancul estic al Alianţei, a indicat o sursă diplomatică, potrivit France Presse.

#BREAKING NATO foreign ministers to hold emergency meeting over Ukraine Friday: official pic.twitter.com/pifMfk9Aoe

— AFP News Agency (@AFP) March 1, 2022

NATO și-a activat pentru prima dată forța de răspuns rapid pentru a adăuga mii de trupe deja trimise de aliați către membrii estici, scrie Barrons.

Alianța s-a confruntat cu apeluri de a ajuta la impunerea unei zone de excludere a zborului deasupra Ucrainei, deoarece Rusia a lansat atacuri aeriene împotriva țintelor civile.

NATO a respins această idee, argumentând că ar putea trage Alianța, ceea ce s-ar putea transforma într-un conflict nuclear cu Moscova.

„Trebuie să acceptăm realitatea că asta implică doborârea avioanelor rusești. Acesta este un pas foarte, foarte mare care pur și simplu nu este pe agenda niciunei țări NATO”, a declarat prim-ministrul britanic, Boris Johnson, marți, într-o călătorie în Estonia împreună cu șeful NATO, Jens Stoltenberg.

Mai multe articole despre:
reuniune nato ministri externe