MENIU

Rețeaua socială TikTok se repliază în cazul măsurilor impuse de președintele Trump

Aplicaţia video chineză TikTok întreprinde acţiuni legale pentru a contesta interdicţia impusă de preşedintele SUA, Donald Trump, care interzice tranzacţiile cu aplicaţia video şi cu compania mamă a acesteia, ByteDance, de la jumătatea lunii septembrie, notează BBC News.

Conform Mediafax, oficialii de la Washington sunt îngrijoraţi că compania ar putea transmite guvernului chinez date despre utilizatorii americani, lucru pe care ByteDance l-a negat.
 
Aplicaţia video are 80 de milioane de utilizatori activi în SUA. Trump a semnat un decret pe 14 august care dă ByteDance un termen de 90 de zile pentru a vinde operaţiunile din SUA ale TikTok. TikTok spune că a încercat să discute cu administraţia Trump de aproape un an, dar s-a confruntat cu o serie de probleme şi o administraţie care nu acordă „atenţie faptelor”.
 
"Pentru a ne asigura că compania noastră şi utilizatorii sunt trataţi în mod echitabil, nu avem de ales şi vom contesta ordinul executiv în justiţie", a spus un purtător de cuvânt al companiei. TikTok se aşteaptă ca acţiunile legale să înceapă săptămâna aceasta. 
Mai multe articole despre:
TikTok