MENIU

Responsabil ONU, după atacul de la Nisa: Acum trebuie să vizităm Franța, să sfidăm teroriștii

Secretarul general al Organizației Mondiale a Turismului (OMT), Taleb Rifai, a cerut vineri turiștilor să-și exprime solidaritatea față de Franța după atacul de joi seară de la Nisa vizitând această țară pentru a sfida astfel teroriștii.

”Acum este momentul să vizitați Franța”, a declarat Taleb Rifai, într-o conferință care a avut loc în Sri Lanka.

Secretatul general al OMT a calificat atentatul de la Nisa drept o ”boală mondială” și a estimat că niciun loc de pe planetă nu este la adăpost de atacuri teroriste. ”Nu este momentul să fugim. Nu putem pedepsi victimele și răsplăti agresorii evitând să călătorim în locurile atinse, pentru că este exact ceea ce acești teroriști vor ca noi să facem”, a afirmat acesta, citat de agerpres.ro.

Taleb Rifai a mai menționat că, în pofida atacurilor teroriste din țări precum Franța, Belgia, Turcia, Egipt sau Bangladesh, activitatea turistică va crește anul acesta la nivel mondial cu aproximativ 4,5%.

Cel puţin 84 de persoane, între care şi copii, au fost ucise joi seară la Nisa, pe Promenada Englezilor, după ce un camion a intrat în mulțimea care tocmai pleca de la un spectacol cu focuri de artificii, pregătit de Ziua Națională a Franței. Sute de persoane au fost rănite, 18 se află în stare critică. În vehicul au fost găsite arme şi grenade, dar şi acte ale unui tunisian care locuieşte la Nisa. Un martor a declarat că atacatorul a deschis și focul. Şoferul a fost împușcat în cele din urmă de forțele de ordine. Acesta a fost identificat drept Mohamed Lahouaiej Bouhle, un cetățean franco-tunisian în vârstă de 31 de ani, potrivit presei străine.

 

 

Mai multe articole despre:
atac Franta atac Nisa camion nisa