MENIU

Regele Spaniei a decis să-şi reducă salariul cu 20 de procente

<p>Regele Spaniei nu a propus un nou premier</p>

Regele Felipe al VI-lea al Spaniei a decis să-şi reducă salariul cu 20 de procente, în primul buget regal pe care l-a aprobat de la ascensiunea sa la tron în iunie 2014, însă suma totală pe care palatul regal o primeşte de la stat va rămâne neschimbată, la 7,7 milioane de euro, relatează El Pais.

Reducerea salariului anual al regelui la 234.204 euro nu va conduce la economii pentru contribuabili, întrucât Felipe a mărit alte cheltuieli. Pentru a stabili salariul său şi pe cel al tatălui său Juan Carlos, care primeşte o alocaţie în calitate de fost rege, Felipe s-a consultat cu alţi şefi de stat europeni, inclusiv monarhi, potrivit unor surse de la palatul regal.

Juan Carlos va primi de acum 187.356 de euro, reprezentând 80 la sută din salariul lui Felipe. Prin comparaţie, atunci când Juan Carlos era rege, prinţul Felipe câştiga 50 la sută din salariul tatălui său.

Regina Letizia va câştiga 128.808 euro, adică 55 la sută din salariul soţului său. Fosta regină Sofia, mama lui Felipe, va câştiga 105.396 de euro. Surorile regelui Felipe, Cristina şi Elena, nu vor primi însă alocaţii.

Citeşte mai mult pe mediafax.ro

Mai multe articole despre:
Spania rege reducere salariu