MENIU

RECORD de laboratoare ilegale de droguri depistate în Olanda! Șeful departamentului antidrog: Cererea e în creştere

RECORD de laboratoare ilegale de droguri depistate în Olanda! Șeful departamentului antidrog: Cererea e în creştere/Captură video

Producția de droguri de mare risc crește alarmant în Olanda. Oamenii legii au descoperit anul acesta 151 de laboratoare în care erau produse heroină, cocaină și alte substanțe sintetice. 

Epidemia drogurilor puternice crește galopant, iar populația este speriată din cauza riscurilor ridicate de explozii sau incendii care se pot declanșa din cauza amestecării materiilor prime.

Autorităţile olandeze au descoperit în 2023 în ţară un număr record de laboratoare de producere ilegală a drogurilor, transmite dpa.

Numărul siturilor pentru producţia de heroină, cocaină şi droguri sintetice depistate de autorităţi a crescut cu 44%, ajungând la 151, a precizat marţi poliţia olandeză.

Percheziții într-un dosar uriaș de trafic de droguri, la Timiș: 16 persoane au fost reținute

Cea mai mare creştere a fost constatată în ce priveşte laboratoarele de droguri sintetice.

"O explicaţie importantă pentru creşterea numărului de laboratoare descoperite o reprezintă creşterea cererii globale de stupefiante", a notat şeful departamentului antidrog al poliţiei, Willem Woelders.

"Avem indicaţii puternice că cererea e în creştere. Observăm acest lucru, de exemplu, în capturile de droguri de pe plan global care pot fi asociate cu Olanda", a menţionat acesta.

Marijuana, introdusă în aceeași categorie cu paracetamolul. Semnalul dat din Occident

Creşterea este legată totodată de intensificarea primirii de informaţii de la public cu privire la posibile centre de producere de droguri. Potrivit poliţiei, acestea pot reprezenta un pericol pentru cartierele rezidenţiale din cauza riscului de incendii şi explozii.

Mai mult, laboratoarele ilegale de stupefiante din Olanda sunt responsabile şi de o considerabilă poluare a mediului, reziduurile chimice rezultate fiind abandonate în butoaie în zone rurale.

Româncă arestată în Spania. A vrut să introducă în Europa aproape 2 tone de droguri. Ea și complicii săi au legături cu celebrul cartel mexican Sinaloa

Potrivit poliţiei, anul trecut au fost descoperite 191 de situri de depozitare a reziduurilor din producţia de droguri, cu 23% mai multe ca în anul anterior. Reziduurile chimice sunt însă frecvent deversate şi în canale sau în cursuri de apă în afara oraşelor.

A scăzut, în schimb, numărul plantațiilor de canabis. Drogul a început să fie adus din străinătate la preț mai mic, iar interesul dependenților pentru el a scăzut. 

Mai multe articole despre:
olanda laboratoare droguri droguri olanda narcotice