MENIU

Reacţia lui Klaus Iohannis după votul Senatului în cazul Vosganian. Gafă a preşedintelui

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat votul de joi al parlamentarilor, care au respins cererea DIICOT de începere a urmăririi penale în cazul senatorului PNL Varujan Vosganian. Mesajul lui Iohannis făcea iniţial referire, în mod eronat, la "cererea DNA". Postarea a fost mai apoi corectată.

"Mă așteptam ca Senatul să încuviințeze cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul senatorului PNL Varujan Vosganian. Votul senatorilor arată că nu s-a înțeles încă pe deplin necesitatea schimbării pentru care am pledat atât la consultările cu partidele politice parlamentare, cât și în recentul discurs ținut în plenul Parlamentului. În fața justiției, nu există decât o singură măsură: respectul față de lege, indiferent de persoană sau funcție", a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

Senatul a respins, joi, solicitarea Parchetului General de încuviinţare a începerii urmăririi penale împotriva senatorului PNL Varujan Vosganian, fiind înregistrate 71 de voturi "împotrivă", 56 de voturi "pentru", alte 5 voturi fiind anulate. Votul a fost secret, cu bile.

"Îmi manifest speranţa ca acest moment să fie interpretat ca o victorie a democraţiei şi a demnităţii Parlamentului României şi să ofere o şansă tuturor de a aşeza puterile statului pe echilibrul pe care-l dorim cu toţii", a declarat Varujan Vosganian, după rezultatul votului.

Reamintim că DIICOT a solicitat, în 2 februarie, procurorului general al României, să ceară Senatului avizarea cererii de urmărire penală pe numele lui Varujan Vosganian, ministru al Economiei în perioada decembrie 2006 - decembrie 2008, sub aspectul infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare.