MENIU

Reacție de la Kiev, după atacul cu drone asupra Moscovei: Poate s-au întors la creatorii lor

Drona militară (foto arhivă)

Biroul președintelui Ucrainei a reacționat ironic după noul atac cu drone asupra Moscovei, produs marți dimineață. Șefului instituției, Mihailo Podoliak, a afirmat că, probabil, dronele rusești vor să se întoarcă la cei care le-au creat, sugerând chiar o deturnare prin intermediul Inteligenței Artificiale.

Podoliak a precizat că Ucraina nu este "direct implicată" în atacurile cu drone, dar le privește cu satisfacție și prevede că vor crește în intensitate.

"Ştiţi că intrăm în era inteligenței artificiale. Poate că nu toate dronele sunt pregătite să atace Ucraina și vor să se întoarcă la creatorii lor și să pună întrebări în consecință: de ce ne trimiteți să lovim copiii Ucrainei, Kievului și așa mai departe?" a declarat purtătorul de cuvânt al lui Volodimir Zelenski.

 

Acesta a precizat că Rusia trebuie să răspundă pentru războiul declanșat, iar cei responsabili nu vor scăpa de pedeapsă.

 

Marţi dimineață, canelele newmedia și oficialii ruseşti au raportat mai multe atacuri cu drone asupra capitalei Rusiei și a regiunii Moscova. A fost activată apărarea antiaeriană, iar dronele au lovit trei clădiri rezidențiale, fără a produce pagube semnificative.

Mai multe articole despre:
drone moscova bombardata ucraina putin kiev